• Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een erkende paramedische behandelmethode met een Totaalvisie, die zich bezighoudt met het bewegen en dagelijks functioneren van de mens, jong en oud.  Het richt zich op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Wat doet de Oefentherapeut?

Een oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw (eventuele) klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van het lichaam op pijn, (over) belasting en spanningen en werkt u aan het herstellen van een gunstige balans en conditie.

U wordt bewust van ongunstige patronen van bewegen en leert deze doorbreken.

Dit alles wordt gerealiseerd door middel van het zelf uitvoeren van oefeningen. U leert vanuit de ervaringen die hierdoor ontstaan.

Doordat u tussen de behandelingen in zelf dagelijks het geleerde kunt oefenen en/of toepassen, is er effect op de langer termijn en zijn er niet altijd lange behandeltrajecten nodig.

Kortom: de oefentherapeut is een allround bewegingscoach die de cliënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende activiteiten/ werkzaamheden.

U kunt voor meer informatie verder kijken bij indicaties en specialisaties.

Contact Information

Praktijk in Eersel
Gezondheidscentrum Dolium
Gebint 1h
5521 WD Eersel
Tel: 06-13544833
0497-517856

Praktijk in Middelbeers
Gezondheidscentrum de Beerzen
Doornboomstraat 34
5091 BC Middelbeers
Tel: 06-13544833
0497-517856

Wij zijn aangesloten bij

© Copyright 2017 - Prakt Oefenther Cesar & Haptonomie - design by web2view Sitemap