Chronische Pijn
Op welke manier kan ik zelf een actievere rol gaan spelen?

Pijn is een waarschuwing van het lichaam, dat er iets niet in orde is en dat daar iets aan gedaan moet worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijv. een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 6 weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijk letsel.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. Uit angst voor pijn, worden bepaalde bewegingen vermeden, omdat deze als acute pijn worden ervaren! Òf je bijt je door de pijn heen, wat om een groot uithoudingsvermogen vraagt!

De praktijk voor Oefentherapie Cesar & Haptonomie is aangesloten  bij het Netwerk Chronische Pijn , een netwerk van oefentherapeuten Cesar/ Mensendieck.

Het doel van het netwerk is het begeleiden, van mensen met chronische pijn, op een professionele en uniforme manier, om daarmee bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven en bewegen.

In de behandeling wordt via concrete doelen gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden die voor jou van belang zijn. Bijvoorbeeld beter kunnen lopen of fietsen, beter met spanningen om kunnen gaan. Doelstelling is niet: hoe kom ik van de pijn af? Maar hoe kan ik ondanks mijn pijn toch een waardevol leven leiden? Pijnvermindering is niet het doel, maar wel een automatisch gevolg van de veranderingen die je leert doorvoeren. Dus eigenlijk leer je de regie over jezelf terug te krijgen!

Belangrijk is, dat je kritisch leert kijken naar je eigen functioneren en bewust wordt van wat je kunt veranderen. Jouw begeleidende therapeut is als het ware je coach.

Meer informatie vindt u op www.Cesarlavrijsen.nl  en  www.netwerkchronischepijn.nl

Praktijk Oefentherapie Cesar & Haptonomie ( in Gemeenschapsgebouw “Ons Mevrouw”)
Doornboomstraat 34, Middelbeers
06-13544833

info@cesarlavrijsen.nl