• Chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam, dat er iets niet in orde is en dat daar iets aan gedaan moet worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijv. een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 6 weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijk letsel.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijv. bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Het Netwerk Chronische Pijn (link) is een netwerk van oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Het doel van het netwerk is het begeleiden, van mensen met chronische pijn, op een professionele en uniforme manier, om daarmee bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven en bewegen.

In de behandeling wordt via concrete doelen gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden die voor u van belang zijn bijv, beter kunnen fietsen, beter met spanningen om kunnen gaan. Belangrijk is, dat u kritisch leert kijken naar uw eigen functioneren en bewust worden van wat u kunt veranderen. Uw begeleidende therapeut is als het ware uw coach.

Zo leert u gebruik te maken van uw eigen mogelijkheden en rekening te houden met beperkingen.

Meer informatie vindt u op www.netwerkchronischepijn.nl

Contact Information

Praktijk in Eersel
Gezondheidscentrum Dolium
Gebint 1h
5521 WD Eersel
Tel: 06-13544833
0497-517856

Praktijk in Middelbeers
Gezondheidscentrum de Beerzen
Doornboomstraat 34
5091 BC Middelbeers
Tel: 06-13544833
0497-517856

Wij zijn aangesloten bij

© Copyright 2017 - Prakt Oefenther Cesar & Haptonomie - design by web2view Sitemap