Artrose,
mensen blijven in beweging!

In Nederland zijn er in totaal meer dan 1,2 miljoen mensen met artrose. Het komt o.a. voor in knie, heup, rug en handen.

Artrose kan ontstaan door factoren als overbelasting, overgewicht, na een gewrichtsontsteking of afwijkende stand van de gewrichten.

Niet alleen kraakbeen van de gewrichten ( en onderliggend bot) wordt aangetast, maar ook de omliggende structuren raken geïrriteerd.  Zo kan er krachtsverlies van de spieren ontstaan en wordt het gewricht minder stabiel.

Belangrijkste symptomen zijn: pijn (vooral bij bewegen na rust), vermindering van beweeglijkheid, verminderde spierkracht, beperkingen in activiteiten.

Therapie gericht op functioneel oefenen heeft een grotere meerwaarde,  dan therapie alleen gericht op  de artrose.
Dat betekend dat oefeningen gericht op het dagelijks functioneren het meest effectief zijn.
Dit is precies wat je van de Oefentherapeut Cesar kunt verwachten.

De praktijk is tevens aangesloten bij het Artrosenetwerk voor Oefentherapeuten (www. Artrose-netwerk.nl).

Bij de aanmelding kijken we samen welke activiteiten voor jou van belang zijn. Wat je nodig hebt om die weer uit te kunnen voeren of zolang mogelijk te kunnen blijven doen? Denk hierbij aan bijv. lopen,  traplopen, een hobby/sport, of werk.
Tijdens de behandelingen gaan we aan de slag om de gestelde doelen te behalen. Voor de liefhebber wordt na aanmelding een speciaal deel van de website toegankelijk, zodat alle informatie en oefeningen zichtbaar zijn. Om alle doelen te halen moet er ook thuis geoefend worden. Hierdoor kan de kwaliteit van leven verbeteren en kan een operatie wellicht uitgesteld worden.

Deze week, de week van de Oefentherapie, nodigen we je graag uit voor een  gratis  houdings- en bewegingscheck.  Zo kunnen we samen kijken hoe klachten beïnvloed worden door de manier van bewegen.

Praktijk Oefentherapie Cesar & Haptonomie
Doornboomstraat 34, Middelbeers
06-13544833
www.CesarLavrijsen.nl
info@cesarlavrijsen.nl